Este un desert ultra rapid, aduce cu budinca, dar mai moale, mai aromata, .......... mai Xmas.
Avem nevoie de:
150 gr zahar
500 ml lapte
3 pliculete de vanilie (daca aveti o pastaie mai bine)
2 galbenusuri
1 lamaie
1 portocala
3 lg amidon de porumb
Frecam bine galbenusurile cu zaharul (daca e pudra merge si mai rapid) si vanilia. Cand s-a topit adaugam coaja rasa de lamaie si portocala, amidonul si 1 polonic 2 de lapte rece. Amestecam bine (eu pentru un plus de aroma am adaugat si sucul lamaii, astfel crema e ultra aromata). Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot turnam crema amestecand in continu cu telul. Mai lasam sa fiarba cateva minute pana incepe sa se ridice, luam de pe foc, turnam in boluri si dam la frigider pentru 2 ore. La noi un bol nu a supravietuit decat 20 de minute de pervaz in afara.
Acest desert a intregit portia de chili con carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu