Eu zic sa incercati macar o data, nu o sa va para rau indiferent ce fructe veti folosi.
Pentru aluat:
50 gr amidon
100 gr faina
1 ou
50 gr zahar
75 gr unt
Amestecam, apoi framantam bine ingredientele, invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Pentru umplutura:
500 de grame de mere sau orice alt fruct
250 gr branza de vaci
2 oua
100 gr zahar
2 lg de amidon
zeama de la 1/2 lamaie
Mai jos cate o felie din varianta cu prune si cea cu capsuni.
Curatam si taiem merele in 4, le scoatem si samburii. Tapetam o tava de diametrul 24 cm cu hartie de copt, apoi cu aluatul scos din frigider in asa fel, incat sa aplicam si pe pereti. Gaurim cu o furculita, asezam sferturile de mere. Ingredientele pentru umplutura le amestecam bine, ouale le separam si batem albusurile spuma. Adaugam albusul la final in crema obtinuta, apoi turnam totul peste mere. Coacem in cuptor preincalzit cca. 40 minute la 150 C (cuptor electric, 180 C cu gaz).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu