marți, 13 septembrie 2011

Prajitura cu ciocolata si crema de branza


Alta prajitura foarte buna si usor de executat a fost aceasta, facuta pentru colegii sotului meu de ziua lui. A trecut rapid, eu nici nu am apucat sa gust. Reteta este preluata din revista Good Food.

Blat:
85g unt topit, plus o cantitate mică pentru uns
14 biscuiţi simpli cu ciocolată, zdrobiţi fin

Crema:
900g cremă de brânză dulce, la temperatura camerei
200g zahăr tos
4 linguri cacao
2 linguriţe esenţă de vanilie
3 linguri de  lichior de cafea
3 ouă
285 ml smântână fermentată
100g ciocolată de menaj
2-3 linguri lapte
285 smântână groasă

1. Se dă cuptorul la 160°C.  Se tapetează o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm cu foaie de copt. Se amestecă untul cu biscuiţii cu ciocolată, se creează un amestec omogen care se presează pe fundul şi marginile tăvii. Se coace 10 minute. 
2. Se dă temperatura cuptorului la 220°C. Se bate cu un tel electric crema de brânză cu zahărul. Se adaugă apoi progresiv cacao, vanilie, Tia Maria, ouăle, smântâna fermentată şi jumătate din ciocolata topită. Se adaugă apoi lapte ciocolatei rămase astfel încât să obţineţi un sos consistent şi se aşază deoparte. 
3. Se dau pereţii tăvii cu unt. Se toarnă amestecul de brânză şi se netezeşte suprafaţa. Se coace 10 minute, apoi se dă temperatura la 90°C ¼ timp de 25-30 de minute. Crema ar trebui să aibă în acest moment o consistenţă gelatinoasă doar în centru. Se stinge cuptorul, se întredeschide şi se lasă prăjitura să se răcească încet în cuptor, aproximativ 2 ore. Scoateţi şi, atunci când s-a răcit complet, puteţi servi. 
4. Pentru decorare, scoateţi prăjitura din tavă şi îndepărtaţi foaia de copt prinsă de bază. Presăraţi fulgi de ciocolată, serviţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu