joi, 29 septembrie 2011

Prajitura Tosca

De cateva luni bune incerc sa gasesc ocazia sa fac aceasta prajitura. Am vazut-o pe diferite bloguri si arata atat de bine, incat pur si simplu de abia asteptam sa o fac. Ziua cumnatei mele a fost the day.

Pentru blat I.
6 albusuri
150 gr zahar
50 gr mac
2 lg cocos
3 lg faina
1/2 l-ta praf de copt

Batem albusurile bine de tot cu zaharul, cand s-a intarit spuma adaugam macul, cocosul, faina si praful de copt si le incorporam cu o paleta.
Coacem intr-o tava de aprox 20/30 pentru 15 minute la 170C, cuptor electric.

Crema:
6 galbenusuri
8 lg zahar
3 lg amidon
225 ml lapte
200 gr unt
vanilie
Frecam galbenusul cu zaharul, apoi adaugam amidonul, desfacem cu lapte rece de la frigider, apoi punem pe foc mic. Dupa ce se ingroasa compozitia, lasam la racit. Batem untul spuma cu 2 lg de zahar si vanilia, apoi adaugam cate putin in crema racita de tot. Repartizam crema pe blat.

Sirop:
100 ml apa
100 gr zahar
1 lg lichior ciocolata -daca aveti
Caramelizam zaharul, apoi il stingem cu apa si amestecam incontinu pana se dizolva.

Peste crema deja intinsa pe blat intindem un strat din 150 gr biscuiti insiropati in caramelul obtinut.

Glazura:
100 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 gr unt
Topim ciocolata in frisca, dupa ce se raceste un pic adaugam untul si frecam bine sa se dizolve. Turnam peste biscuiti si dam la frigider prajitura, peste noapte ar fi ideal.

La noi a fost asemenea nebunie cu torturi si prajituri prin toate frigiderele acest weekend, incat abia am prins cateva fotografii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu