A inceput testarea dulciurilor de craciun. Sunt cele mai bune fursecuri pe care le-am mancat vreodata, fara exagerare, cu greu reuseam sa ma opresc din mancat.
Avem nevoie de:
500 gr faina
370 gr unt
4 galbenusuri
coaja de la 1 lamaie
200 gr nuca macinata
150 gr zahar pudra
Frecam bine untul la temperatura camerei cu zaharul. Cand a devenit spumos adaugam nuca macinata, coaja de lamaie, faina si la final galbenusurile. Aluatul il punem sa stea 2 ore la frigider, sa se intareasca untul.
Dupa 2 ore framantam usor, intindem o foaie de cca 3-5 mm si taiem forme pe care le coacem aproximativ 10 minute la 160 C.
Eu le-am lipit cate 2 cu prune din dulceata zdrobite cu mixerul. Sunt excelente si se pastreaza foarte bine la cutie sau cookie jar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu