luni, 19 decembrie 2011

Beghrir

Cu alte cuvinte, clatite marocane. Ce pot sa spun, mult mai gustoase decat traditionalele mele clatite facute cu apa minerala, pe de alta parte judecand dupa ingrediente nu aveau cum sa fie altfel. Minus puncte doar la caloriile continute :). So, hai sa pacatuim un pic.

350 gr faina
150 gr gris
50 gr unt
40 gr drojdie
1 lg zahar
3 oua
250 ml lapte
250 ml apa
ulei de floarea soarelui
sare

Dizolvam drojdia si zaharul in putina apa calduta. Intr-un castron amestecam faina cu grisul. Amestecam drojdia dizolvata cu apa, laptele, ouale batute si un praf de sare.  Punem lichidul pe foc, adaugam untul si cand s-a dizolvat si se incalzeste putin lichidul, il turnam peste faina si gris amestecand energic sa nu se faca cocoloase.
Punem la dospit pentru cca. 1 ora si jumatate.
Incingem o tigaie, o ungem cu ulei si prajim cate un polonic de compozitie pe ambele parti.
Le servim calde cu miere si/sau gem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu