duminică, 18 septembrie 2011

Kuchen cu mere



Ca un deliciu rapid si simplu, fiind si de sezon va prezint urmatoarea reteta:

Pentru aluat:
3 cani de mere curatate si taiate cubulete
1 cana faina
1/4 l-ta sare
1/2 l-ta scortisoara
1 vf cutit nucsoara rasa
1/4 cana zahar brun
1/3 cana unt
1/4 cana smantana

Pentru umplutura:
1/2 cana cu smantana
3 galbenusuri
1 l-ta esenta de vanilie
1 cana zahar
1/2 l-ta sare
1/4 cana faina
1 l-ta scortisoara

Amestecam toate ingredientele pentru aluat cu untul la temperatura camerei si framantam foarte repede sa nu se inmoaie aluatul de tot, il acoperim cu o folie de plastic si il dam la frigider pentru o ora. Dupa acest timp intindem aluatul intr-o forma tapetata, imbracam si peretii, punem merele in mijloc si dam la cuptor la foc mediu cca 15 minute.
Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si turnam totul peste mere in tava rotunda. Dam din nou tarta pentru 20 de minute la cuptor, apoi o lasam sa se raceasca in forma. Daca aceasta are peretii detasabili, scoateem tarta foarte usor dupa racire. Enjoy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu