duminică, 14 octombrie 2012

Melci cu vanilie

Aluat:
750 gr faina
40 gr drojdie
400-450 ml lapte
3 lg ulei
4 lg zahar
1 lg-ta sare

Umplutura:
2 budinci de vanilie
700 ml lapte
100 gr unt
4 lg zahar

Punem faina intr-un vas, in mijloc sfaramam drojdia, presaram peste ea 1 lg zahar si 100 ml apa calda si lasam maiaua sa creasca 15 minute.
Amestecam restul ingredientelor, laptele il incalzim inainte. Framantam pana nu se mai lipeste de mana si lasam la dospit cca 1 ora.
 Fierbem budinca dupa instructiunile de pe ambalaj, la final incorporand untul dupa ce am luat de pe foc.
Cand a dospit aluatul il impartim in doua, intindem o foaie pe masa de lucru, o ungem cu jumatate din budinca, apoi rulam. Taiem felii rulada obtinuta, pe acestea le asezam pe foaia de copt lasand distanta intre ele. Mai lasam sa creasca 15-20 de minute, apoi le ungem cu lapte si le dam la cuptor 180C pana se coc.

 

Procedam la fel si cu a doua parte a aluatului si a umpluturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu