Avem nevoie de :
1 kg mere si pere tari
1 pachet aluat foietaj
300 gr nuci macinate
3 linguri miere albine
1/2 l vin rosu sau alb
200 gr zahar
scortisoara
nucsoara
cuisoare
1 galbenus
Curatam coaja fructelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele. Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara si cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam fructele. Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca. Scoatem cotorul lasand o scobitura in fiecare fruct.
Taiem foietajul fasii subtiri si il infasuram in jurul perelor pana ajungem la codita. Aveti grija ca in momentul in care puneti foietajul perele sa fie usor umede ca sa nu se dezlipeasca si sa cada.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu