E sezonul lor, daca aveti musafiri si doriti sa le serviti banalele fructe sub o forma mai eleganta, aceasta reteta este perfecta.
Avem nevoie de :
1 kg mere si pere tari
1 pachet aluat foietaj
300 gr nuci macinate
3 linguri
miere albine
1/2 l vin rosu sau alb
200 gr
zahar
scortisoara
nucsoara
cuisoare
1 galbenus
Curatam coaja fructelor cu ajutorul cutitului
pentru legume fara sa taiem coditele. Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara si
cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam fructele. Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le scoatem pe
o farfurie si le lasam sa se racoreasca. Scoatem cotorul lasand o scobitura in fiecare fruct.
Amestecam nucile macinate cu mierea pana se formeaza o pasta, apoi umplem fructele.
Taiem foietajul fasii subtiri si il infasuram in jurul perelor pana ajungem la
codita. Aveti grija ca in momentul in care puneti foietajul perele sa fie usor
umede ca sa nu se dezlipeasca si sa cada.
Le ungem cu galbenus amestecat cu lapte, apoi le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt si le coacem pana se rumenesc frumos. Voila'!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu