duminică, 24 august 2014

Peach pie

Aceasta probabil ar castiga la categoria best pie ever. De fapt sunt sigura. Pe langa faptul ca in jurul placintei, care e de fapt o tarta a fost creata o frumoasa poveste de dragoste (filmul Labor day), este atat de buna incat eu as putea manca zilnic cate o felie, doua si sunt sigura ca o voi reface cu fel si fel de fructe. Este absolut usor si rapid de facut, si delicioasa. Multumesc Andreea.
Avem nevoie de:
400 g faina
250 g unt
3 linguri zahar
100 ml apa cu gheata
1 praf de sare
 
Pentru umplutura:
1 kg piersici 
150 g zahar
60 g amidon
50 g pesmet
zahar vanilat
 
Amestecam faina cu restul ingredientelor, untul nu trebuie sa fie topit si direct de la frigider. Impartim aluatul obtinut in 2 si intindem 2 foi cat vasul in care vom coace placinta. Asezam in vasul uns cu putin unt prima foaie, o gaurim pe alocuri cu furculita, presaram cele 50 gr pesmet.
Taiem cubulete piersicile cojite, le amestecam cu zaharul, vanilia si amidonul si le turnam in vas. Acoperim cu a doua foaie, gaurim din nou cu furculita, apoi dam la cuptor (electric 150 C) pana cand se rumeneste.
Eu am ornat cu zahar vanilat pt ca am uitat sa adaug inauntru. Este atat de buna incat trebuie neaparat savurata cu cei dragi si ochii inchisi de placere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu