In sfarsit am reusit sa gasesc o reteta pentru un tort raw de ciocolata. Nu am crezut ca ma voi apropia de gustul real al ciocolatii, daramite sa iasa ceva atat de bun.
Nu e nici greu de facut, nici extrem de scumpe ingredientele, grea e asteptarea pana se umbina gusturile si aromele.
Blat:
250 gr migdale
50 gr seminte de floarea soarelui
200 gr curmale fara samburi
1 lg miere
Procesam ingredientele in robotul de bucatarie apoi amestecam un pic si cu mana. Presam intr-o forma de tort cu pereti detasabili.
Crema:
250 gr caju crud hidratat 4 ore
100 ml apa
3 lg miere
100 gr cacao
50 gr ulei cocos
pudra vanilie
Procesam in blender crema pana iese cremoasa si turnam peste blat. Dam 2 ore la frigider.
Glazura:
2 lg cacao neagra
4 lg ulei cocos
2 lg miere
pudra vanilie
Amestecam bine ingredientele si intindem peste tort. Mai lasam 2 ore la frigider. Ornam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu