vineri, 28 martie 2014

Rulada cu chia

Un mic dulce pentru un respiro in dieta Dukan. De cateva zile aveam pofta sa mananc ceva bun, cum a fost gata am si devorat 3 feliute. Acum pot sta linistita. Este un bun energy roll si pentru copii.
Ingrediente:
Blat
4 albusuri
4 linguri indulcitor
6 linguri faina tarate de ovaz
1 praf de copt
esenta de rom
esenta de migdale
1 varf de cutit sare

Glazura
4 galbenusuri
esenta rom
3 linguri indulcitor
1/2 ness
1 lingura de chia  - din croaziera

Preparare:
Albusurile se bat cu putina sare spuma tare, se adauga curcuma sau sofranul si se bat in continuare. 
Intr-un castron se amesteca faina de tarate de ovaz cu praful de copt si indulcitor. 
Acest amestec se adauga in 3 reprize pestre albusurile spuma amestecandu-se usor de jos in sus pentru a se pastra consistenta pufoasa.
Se adauga esenta de migdale si cea de rom. Compozitia se toarna intr-o tava neaderenta dar NEUNSA. Se coace  timp de 20-30 de min. in cuptorul preincalzit la 170 de grade.
  Intre timp se prepara glazura. Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu indulcitor esenta si nes pana isi dubleaza cantitatea.
 Glazura se intinde uniform peste blat. Daca sunteti in croaziera puteti adauga 1 lingura de seminte de chia. dati prajitura la cuptor si mai coaceti 10-15 min. Dupa ce s-a copt am scos si rulat blatul si gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu