Ingrediente:
Blat
4 albusuri
4 linguri indulcitor
6 linguri faina tarate de ovaz
1 praf de copt
esenta de rom
esenta de migdale
1 varf de cutit sare
Glazura
4 galbenusuri
esenta rom
3 linguri indulcitor
1/2 ness
1 lingura de chia - din croaziera
Preparare:
Albusurile se bat cu putina sare spuma tare, se adauga
curcuma sau sofranul si se bat in continuare.
Intr-un castron se amesteca faina de tarate de ovaz cu
praful de copt si indulcitor.
Acest amestec se adauga in 3 reprize pestre albusurile
spuma amestecandu-se usor de jos in sus pentru a se pastra consistenta
pufoasa.
Se adauga esenta de migdale si cea de rom. Compozitia se toarna intr-o tava neaderenta dar NEUNSA. Se coace timp de 20-30 de min. in cuptorul preincalzit la 170 de grade.
Se adauga esenta de migdale si cea de rom. Compozitia se toarna intr-o tava neaderenta dar NEUNSA. Se coace timp de 20-30 de min. in cuptorul preincalzit la 170 de grade.
Intre timp se prepara glazura. Intr-un
castron se mixeaza galbenusurile cu indulcitor esenta si nes pana isi dubleaza
cantitatea.
Glazura se intinde uniform peste blat. Daca sunteti
in croaziera puteti adauga 1 lingura de seminte de chia. dati prajitura la
cuptor si mai coaceti 10-15 min. Dupa ce s-a copt am scos si rulat blatul si gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu